این دیدار مورخ ۱۲ اسفندماه ۱۴٠۳، در محل سالن جلسات کانون وکلای دادگستری خراسان برگزار گردید.
در دیدار فرمانده نیروی انتظامی خراسان رضوی با رییس کانون وکلای دادگستری خراسان، تفاهم نامه همکاری بین دو نهاد امضا شد.
به مناسبت ۷ اسفندماه (سالروز استقلال نهاد وکالت)، فرمانده نیروی انتظامی خراسان رضوی با رییس و اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری خراسان دیدار کرد و دو طرف تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
🖋به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری خراسان، وکیل حسن حسن زاده در دیدار با سردار محمد کاظم تقوی فرمانده نیروی انتظامی استان خراسان رضوی، که به مناسبت گرامیداشت ۷ اسفندماه به میزبانی کانون وکلای دادگستری خراسان انجام شد، ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان و ابراز خرسندی و قدردانی از حضور فرمانده نیروی انتظامی و معاونان ایشان، اظهار داشت: ۷ اسفندماه سالروز استقلال کانون های وکلاست و ما وقتی صحبت از استقلال می کنیم بیشتر ناظر به این است که مردم راحت تر به حقوق خود نائل گردند و به عبارتی وکیل مستقل، خصوصا زمانی که طرف مقابل حاکمیت باشد، از موکلش بدون لکنت دفاع می کند.
وی با تاکید بر نقاط مشترک نهاد وکالت و نیروی انتظامی در بحث حمایت از حقوق مردم و حفاظت از جان، مال و ناموس مردم و در نتیجه احساس علقه و نزدیکی بین این دو نهاد افزود: در جهت انجام وظایف وکالتی میبایستی ما کمترین دغدغه و چالش را در زمان حضور همکارانمان در مراجع انتظامی داشته باشیم که ازین بابت ضمن تشکر ، استدعا توجه و صدور دستور مقتضی را داریم.
وکیل حسن حسن زاده با اشاره به بیش از ۲۲ هزار مشاوره حقوقی رایگان در طول دو سال گذشته از سوی اداره معاضدت کانون وکلا، تصریح کرد: ازین تعداد، ۹۱۳ مورد منتهی به اعلام وکالت رایگان در پرونده های حقوقی شده است. همچنین در بیش از ۲۸۰۰ پرونده کیفری فقط در مشهد و در حدود ۲۰۰ پرونده در مجتمع شوق زندگی، از سوی همکاران ما به صورت رایگان اعلام وکالت شده است. علاوه بر این، موارد ثبت نشده ای از مشاوره ها و اعلام وکالت های رایگان همکاران در سایر مجتمع های قضایی و ارجاعات مقامات قضایی و معاونین محترم رییس کل وجود دارد.
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان، یکی از نمادهای استقلال کانون وکلا را بحث خودانتظامی عنوان کرد و گفت: به دلیل صیانت از اعتبار وکلا، کانون وکلا و حقوق مردم، در صورت تخلف وکلا در مجموعه کانون و در دادسرا و دادگاه های انتظامی کانون وکلا به این مسئله رسیدگی می شود و این مهم، از تکالیف و حقوق قانونی کانون های وکلاست.
در ادامه این دیدار، سردار تقوی، فرمانده نیروی انتظامی خراسان رضوی، با تبریک ۷ اسفندماه و حلول ماه مبارک رمضان و آرزوی توفیق و سلامتی برای یکایک وکلا، تقارن ایام شعبانیه با سالروز استقلال کانون های وکلای دادگستری را به فال نیک گرفت و اظهار داشت: مشتاق دیدار خادمان مجموعه ای بودیم که بر اساس آنچه وجود دارد تظلم خواهی می کنند و از ظرفیت قانون برای رسیدن به آنچه که حقوق حقه شان هست استفاده می کنند.
وی گفت: اگر مجموعه را پویا تصور کنیم که هست و مردم هم آشنا به قوانین باشند، بسیاری از جرایم که اتفاق می افتد، قاعدتا ظهور و بروز پیدا نمی کند. جهل به قانون باعث می شود فرد دست به انتقام ببرد و متاسفانه کاری که نباید بشود انجام دهد.
سردار تقوی زمینه های اشاره شده و موضوعات مطروحه در این دیدار را بسیار خوب دانست و افزود: در فراجا ظرفیت هایی وجود دارد و بعضی هایش نیز در مسیر باید تعریف شود همانند دسترسی به داده ها به صورت موردی و یا فرصت مطالعاتی.
کلانتری ها نیز متعلق به مردم هست و اینکه فضایی برای استقرار وکیل داشته باشد روی آن کار نشده ولی می تواند به عنوان پیشنهاد در دستور کار دفتر مطالعات ما قرار بگیرد و پیگیری شود و ما هم متعهد به این موضوع هستیم که افراد از حقوق شهروندی خودشان برخوردار باشند و تلاش و رویکرد ما این است که کلانتری ها آرامش دهنده باشند.
وی افزود: طبعا وقتی در بیش از ۷۰۰ نقطه در استان حضور داشته باشیم و ارایه خدمت کنیم، این خدمات سطح گسترده ای را در بر می گیرد. روزانه بالغ بر ۱۵۰ هزار خدمت در استان ارائه می دهیم که طبق امار حدود ۱۴ هزار خدمت پلیس ۱۱۰ داریم که بخشی از آن عملیاتی و بخشی مشاوره ای و راهنمایی است. طبیعتا سازمانی با این حجم از مراجعه کننده، باید سازمانی صبور باشد و تلاش ما این است که ساختارها، سازمان ها و سازماندهی نسبت به شرایط برنامه ریزی شود و رویکرد ما این است که خدمتی صادقانه، بی منت و موثر به مردم ارائه دهیم.
وکیل محمد مهدی جوقه سالار، نایب رییس کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی نیز ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و خیر مقدم به فرمانده نیروی انتظامی و همراهانشان بر پیشنهاد حضور همکاران وکیل در کلانتری ها در صورت صلاحدید و عدم منع قانونی تاکید کرد.
وکیل هاله کشاورز عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری خراسان نیز ضمن عرض خیر مقدم به فرمانده نیروی انتظامی خراسان رضوی، با اشاره به اینکه بدیهی است گاهی وکلا به واسطه موکلین شان در کلانتری ها حضور پیدا می کنند، خواستار رعایت شئون وکلا و تعامل بیشتر با آن ها شد. همچنین همکاری و ارتباط اداره معاضدت کانون وکلا و کلانتری ها را از همان ابتدای امر در مراجع انتظامی به خصوص در مورد بانوان و کودکان به جهت کمک به دستگاه انتظامی و تحقیقاتی پیشنهاد کرد.
همچنین دکتر عباس شیخ الاسلامی عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری خراسان، نیز در این دیدار، اظهار داشت: وکلا از اتهام دفاع نمی کنند ولی متهمین حقی به نام حق دفاع دارند و از آنجایی که انسان ها معصوم نیستند و ممکن است در معرض اتهام قرار بگیرند، ازین رو وکلا از حقوق ملت دفاع می کنند و اصل ۳۵ قانون اساسی به عنوان یکی از اصول مترقی این قانون به حق داشتن وکیل به عنوان یکی از حقوق ملت اشاره کرده است.
دکتر شیخ الاسلامی، به تبیین ضرورت استقلال وکیل پرداخت و گفت: وکیل باید مستقل باشد تا از حقوق ملت در هر شرایطی دفاع کند.
وی افزود: رابطه خوبی بین کانون وکلا و نیروی انتظامی از قبل برقرار بوده و هست و هردو در جهت تحقق عدالت، حقوق ملت و حفظ نظم حرکت می کنند.
وکیل حسنی رییس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری خراسان، در این دیدار با اشاره به بازدید فرمانده نیروی انتظامی از اداره معاضدت گفت: اداره معاضدت، جلوه ای از عدالت و حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه در هر قشری است؛ از جمله حمایت از خانواده های نیروهای انتظامی در مقابله با مشکلاتشان و همراهی با ایشان.
وکیل داوودی از دیگر اعضای کمیسیون معاضدت نیز در این دیدار دسترسی به داده های کلانتری ها و نیروی انتظامی و تحلیل داده ها را در جهت پیشگیری از جرم و پیش بینی جرایم و کاهش آمار جرایم و همچنین امکان ارائه خدمات مشاوره ای حقوقی آنلاین حتی با استفاده از هوش مصنوعی در کلانتری ها را از طرف کمیسیون معاضدت کانون وکلا پیشنهاد کرد.
جهت مشاهده تصاویر این دیدار اینجا کلیک کنید